Fogorvos Gyöngyös

Fogszabályozás

A fogszabályozás a fogorvoslás egy speciális területe. Manapság már nem csupán a fogak szabályos helyzetbe történő mozgatásával foglalkozik ez a tudomány, ezen szakterület feladata az állcsontok alaki és méretbeli eltéréseinek kezelése is, vagyis az állcsontorthopedia.

Megelőzés felnőttkorban

A fogágyunk egészségi állapota az egész szervezetünk egészségére kihat. A fogágy betegsége helyes életvitellel, jó szájhigiénés szokásokkal megelőzhető, megfelelő kezeléssel és az azt követő nagyon jó egyéni szájhigiénével a kialakult parodontopáthia  progressziója megállítható.

Gyökérkezelés, gyökérkezelt fogak végleges ellátása

Mikor kell egy fogat gyökérkezelni?  A gyökérkezelésnek több indikációja is lehet, kezdve az elhalt fogaktól egészen az ún. accidentális idegkamra sérülésekig. Először is a fog anatómiájának ismertetése közelebb visz bennünket az előbb feltett kérdés megválaszolásához.

Fogászati implantátumok

Ha valaki elveszíti a  fogát, az orvosnak el kell döntenie, hogyan állítja vissza a hiányzó fog koronai részét, és el kell döntenie, hogy a visszaállított koronai rész helybentartásának mi  a legmegfelelőbb módja. A fogászati implantátumok a fenti cél megvalósítása miatt jöttek létre.

Direkt kerámiahéjak

A direkt héjat (direkt veneer, recontouring) a fogorvos készíti el a rendelőben, e célra kifejlesztett speciális anyagokból (Micerium, Cosmedent, GC, IvoclarVivadent).  Alkalmazásuk során a foganyagból a lehető legkevesebbet kell feláldozni (kevesebbet, mint indirekt héjkerámia készítésekor). Sérülékenységük csekélyebb, mint az indirekt héjaké.

Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlást akkor készítünk, ha a foghiány nagy kiterjedésű, és a megmaradt fogak elhelyezkedése nem teszi lehetővé fix pótlások készítését. Mint a neve is mutatja, ennek a pótlásféleségnek van egy beragasztott része, és egy kivehetős része.