Fogorvos Gyöngyös

Hogyan készül direkt héjrestauráció?

Az első lépés a fogak letisztítása, és ha szükséges, pácienseink megtanítása a szájápolás fortélyaira.
 Ha a szájhigiéné nem megfelelő, lehetetlen az íny váladékozása vagy esetleg vérzése miatt korrekt munkát végezni.

 Sokszor vizualizációt végzünk a direkt héjak készítése előtt. Ez egy látványterv készítését jelenti. A nagyfokú változásokat jó előre megmodellezni, hisz ez bizonyosságot adhat a páciensnek, hogy jól döntött. Mindennek megvalósításához a mosolytervezést is segítségül hívjuk.

A második lépésben a  fogfelszínt egy e célra szolgáló speciális savval kezeljük, hogy a felvitt anyagok megfelelő tapadása biztosítva legyen. Bizonyos esetekben  szükséges, hogy a külső fogfelszínből hozzávetőlegesen 0,4-0,8 mm-t eltávolítsunk, majd azt követően végezzük el a felületkezelést. 
Ezután egy, a borítóanyag rögzítésére szolgáló adhezív anyaggal vonjuk be a fogfelszínt.

A következő lépésben felvisszük az előkészített felszínre az  anyagot, több lépésben. Jó néhány réteg felvitele után a fog esztétikai szempontból már majdnem tökéletes, ugyanakkor a fog forma is megfelel minden elvárásnak.

Ezután a fogat e célra szolgáló eszközökkel lesímítjuk és polírozzuk. Az apró egyenetlenségek kiküszöbölése érdekében az elkészült direkt héjat egyre finomabb forgóeszközökkel dolgozzuk ki. Ennek során elnyeri végleges simaságát és esztétikáját.

Héjrestauráció